לחם Almond Breeze
כיכר לחם אחד
רכיבים
- כוס ורבע של משקה שקדים Almond Breeze ללא תוספת סוכר
- 2 כפיות שמרים אינסטנט
- 2 כפיות שמן קוקוס
- 3 עד 3.5 כוסות של קמח עוגות
- ביצה אחת
- 3 כפיות סוכר חום
- ½ כפית מלח
- 2 כפיות שמן קוקוס נמס או ביצה טרופה (להברשת הלחם לפני האפייה)
- שקדים מפוררים לקישוט
הוראות הכנה
- מחממים (לא מרתיחים) משקה שקדים ומוסיפים שמן קוקוס.
- מוסיפים שמרים ומערבבים עם מזלג עד להתמוססות.
- מוסיפים לתערובת שתי כוסות קמח, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים ביצה, סוכר, מלח, ואת הקמח הנותר על מנת ליצור בצק דביק.
- לשים את הבצק במשך 4 דקות עד לקבלת מרקם חלק.
- מסדרים את צורת הבצק, מניחים בתבנית משומנת, מכסים עד להתפחה במשך שעה.
- ממש לפני האפייה, מברישים עם שמן קוקוס או ביצה טרופה ומפזרים שקדים מפוררים בנדיבות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.
- מוציאים את הלחם מהתבנית ומניחים לקירור.