מרק דלורית ובטטה

6-8 מנות

רכיבים

מרק:

  • כוס משקה שקדים Almond Breeze או משקה שקדים Almond Breeze ללא תוספת סוכר
  • 2 כפיות שמן קוקוס
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 דלוריות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות (5-6 כוסות)
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות (כוס אחת)
  • 2 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות (ללא גרעינים)
  • 6 כוסות מלאים בירקות
  • 2 כפיות קינמון
  • כפית אבקת קארי
  • 1-2 כפיות ג’ינג’ר טחון וטרי
  • קמצוץ מוסקט
  • 2 כפיות מלח ים

קרוטונים: (רגישים ללקטוז – שימו לב לסוג הלחם)

  • בגט או ג’בטה שבורים או חתוכים לקוביות קטנות
  • כפית שמן זית לכל כוס של קוביות לחם
  • מלח ופלפל טחון
  • תיבול אופציונלי: אבקת שום, אבקת בצל, צמחי תיבול טריים (תימין או רוזמרין), בזיליקום מיובש או תיבול איטלקי.

הוראות הכנה

מרק:

  • מחממים שמן קוקוס בתוך סיר גדול על להבה בינונית-נמוכה.
  • מוסיפים בצלים ומבשלים עד שהם שקופים למחצה (7-10 דקות).
  • מוסיפים קוביות דלורית, בטטה, תפוח, מלאי ירקות, קינמון, אבקת קארי, גינג’ר ומוסקט. מערבבים בעדינות.
  • מגבירים את האש ללהבה בינונית-גבוהה, מכסים ומבשלים למשך 25-35 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  • מכבים את האש.
  • באמצעות בלנדר, מערבבים את המרק, מוסיפים משקה שקדים ומלח ים לאחר מספר דקות.
  • מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  • מקשטים עם פטרוזיליה וכוסברה ומגישים חם.

קרוטונים:

  • מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
  • מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה גדולה.
  • קורעים או חותכים את הלחם לחתיכות קטנות.
  • מניחים בקערה גדולה ומתיזים את שמן הזית.
  • מוסיפים מלח, פלפל ותיבול אופציונלי.
  • מפזרים את הלחם בצורה אחידה.
  • מסדרים את תפזורת הלחם בשכבה אחת בתבנית המוכנה.
  • אופים למשך 10-20 דקות, מערבבים בכל 5 דקות עד שהקרוטונים מוזהבים ופריכים.
  • מניחים להתקרר.

שתפו מתכון בחזרה למתכונים