מרק דלורית ובטטה
6-8 מנות
רכיבים
מרק:
- כוס משקה שקדים Almond Breeze או משקה שקדים Almond Breeze ללא תוספת סוכר
- 2 כפיות שמן קוקוס
- 2 בצלים קצוצים
- 2 דלוריות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות (5-6 כוסות)
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות (כוס אחת)
- 2 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות (ללא גרעינים)
- 6 כוסות מלאים בירקות
- 2 כפיות קינמון
- כפית אבקת קארי
- 1-2 כפיות ג’ינג’ר טחון וטרי
- קמצוץ מוסקט
- 2 כפיות מלח ים
קרוטונים: (רגישים ללקטוז – שימו לב לסוג הלחם)
- בגט או ג’בטה שבורים או חתוכים לקוביות קטנות
- כפית שמן זית לכל כוס של קוביות לחם
- מלח ופלפל טחון
- תיבול אופציונלי: אבקת שום, אבקת בצל, צמחי תיבול טריים (תימין או רוזמרין), בזיליקום מיובש או תיבול איטלקי.
הוראות הכנה
מרק:
- מחממים שמן קוקוס בתוך סיר גדול על להבה בינונית-נמוכה.
- מוסיפים בצלים ומבשלים עד שהם שקופים למחצה (7-10 דקות).
- מוסיפים קוביות דלורית, בטטה, תפוח, מלאי ירקות, קינמון, אבקת קארי, גינג’ר ומוסקט. מערבבים בעדינות.
- מגבירים את האש ללהבה בינונית-גבוהה, מכסים ומבשלים למשך 25-35 דקות או עד שהירקות מתרככים.
- מכבים את האש.
- באמצעות בלנדר, מערבבים את המרק, מוסיפים משקה שקדים ומלח ים לאחר מספר דקות.
- מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- מקשטים עם פטרוזיליה וכוסברה ומגישים חם.
קרוטונים:
- מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
- מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה גדולה.
- קורעים או חותכים את הלחם לחתיכות קטנות.
- מניחים בקערה גדולה ומתיזים את שמן הזית.
- מוסיפים מלח, פלפל ותיבול אופציונלי.
- מפזרים את הלחם בצורה אחידה.
- מסדרים את תפזורת הלחם בשכבה אחת בתבנית המוכנה.
- אופים למשך 10-20 דקות, מערבבים בכל 5 דקות עד שהקרוטונים מוזהבים ופריכים.
- מניחים להתקרר.