טארט משקה שקדים
טארט פודינג שקדים הוא מאפה מהיר, קליל וטעים. המתכון המקורי כולל חלב אבל הגרסה הזו כוללת משקה שקדים במקום.
רכיבים
מאפה:
- 4 כוסות קמח
- ½ כפית מלח
- כפית וחצי של קרם טרטר
- 2 ורבע כוסות חמאה
- כפית מי קרח
מילוי:
- 6.5 כוסות משקה שקדים Almond Breeze
- 3 כפיות חמאה
- ½ כפית מלח
- מקל קינמון
- 6 כפיות אבקת פודינג
- 6 כפיות קורנפלור
- 6 כפיות קמח
- 4 כפיות משקה שקדים Almond Breeze
- כוס סוכר (מחולקת לשניים)
- 7 ביצים מופרדות
- כפית תמצית שקדים
- קינמון טחון לקישוט
הוראות הכנה
מאפה:
- מערבבים קמח, מלח וקרם טרטר בקערה גדולה. מוסיפים חתיכות חמאה.
- מערבבים עם הידיים חמאה עם קמח עד שהתערובת מדמה פירורי לחם שמעורבבים גס.
- מוסיפים את מי הקרח לבצק עד שהוא מתקשה. מכסים ומניחים במקרר במשך שעה.
- כשמוכן, מגלגלים את המאפה ויוצרים צורת מלבן על משטח מקומח.
- מקפלים לצורת מעטפה כאשר הצדדים הפתוחים פונים אליכם, ומגלגלים שוב. חוזרים על התהליך פעמיים. בפעם האחרונה, מגלגלים לעובי של כ-½ ס"מ.
- משתמשים בשתי צלחות פשטידה גדולות, או בשלוש קטנות, ממקמים אותן עם הפנים כלפי מטה על הבצק, מודדים ½ ס"מ מסביב לקצה, וחותכים את הבצק בהתאם.
- מניחים את המאפים על הצלחות, ומכניסים למקרר עד שהם מוכנים.
מילוי:
- מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. מביאים את כוסות משקה השקדים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים חמאה, מלח ומקל קינמון.
- מערבבים אבקת פודינג, קורנפלור וקמח, ומוסיפים את כפיות משקה השקדים בהדרגה על מנת ליצור ממרח. לאחר מכן מוסיפים מעט מהתערובת שהורתחה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הממרח לסיר עם התערובת שהורתחה. מוסיפים חצי כוס סוכר לתערובת ומערבבים היטב עד שהתערובת מתעבה.מכניסים את מקל הקינמון.
- טורפים את חלבון הביצים בקערה עד להקשחה, ובהדרגה מוסיפים את שאר הסוכר. מניחים בצד.
- בקערה נפרדת, טורפים את חלמון הביצים. מוסיפים את התערובת החמה לחלמון על מנת לחמם אותו, ולאחר מכן מוסיפים את החלמון לתערובת החמה ומערבבים במהירות.
- מוסיפים את תמצית השקדים והחלבון, ומערבבים.
- מוזגים את המילוי לתוך כיסוניות הפשטידה ואופים ב-205 מעלות במשך 15 דקות.
- לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות נוספות. מניחים לקירור בצד, עד להתייצבות. מפזרים קינמון לקישוט.